چرا شهرداریها در مدیریت یک شهر با جمعیت ۱ میلیون نفر موفق می شوند اما دهیاریها در مدیریت ۲۰۰۰ نفر در یک روستا چالش و مشکلات زیاد دارند؟
برای پاسخ به این سوال باید ابتدا به شرایط حاکم بر این دو بخش مراجعه نمود.
هر چند دهیاری و شهرداری به لحاظ قانونی و وظایف یک قانون و وظیفه را بر عهده دارند اما شرایط کاری در ۲ بخش متفاوت است.
از جمله تفاوتهای دهیاری و شهرداری :
حال باید بررسی نمود که شهرداری چگونه بخشی از مشکلات را حل نمود تا از این تجربه برای مدیریت روستا استفاده نمود؟
همه ی این مشکلات قبلا هم به نحوی گریبانگیر شهرداری ها بوده است اما شهرداریها توانستند از این مشکلات رد شده و به عبارتی این مسایل را ماهش دهند.
یکی از دلایلی که شهرداریها در درآمدزایی و یا مدیریت جمعیت بالا حتی ۱ میلیون نفر امکان موفقیت دارند اما دهیاری با چالش مواجهند این است که با توجه به قدمت نزدیک به یک قرن وجود شهرداریها ، راهکارهای مدیریتی و ابزارهای مدیریت شهری برای آنها مهیا گشت ، در نتیجه برای پیاده سازی سیاستهای خود کمتر دچار مشکل میشوند و از طرفی این سازو کارها و ابزارها هزینه های مدیریت شهری را کاهش و در زمان صرفه جویی می کنند و باعث افزایش درآمد و سیستم سازی و ایجاد زیرساخت بهتر و چالش کمتر داشته باشند
مثل اینکه شما ۱۰۰ هکتار زمین داشته باشید و بخواهید با بیل آن را شخم بزنید در صورتیکه مجموعه ای دیگری همین کار را با تراکتور انجام میدهد.در واقع دهیاری از راهکارهای سنتی برای مدیریت روستا استفاده می نماید و شهرداری از راهکارهای سیستمی استفاده می نماید. در نتیجه ، دیگر راهکار شهرداری شخص محور نیست، بلکه سیستم محور است.
شهرداری برای درامدزایی نیاز به حفظ حساب و بدهی افراد در ذهن خود و یا حتی کاغذ ندارد و بلکه در سیستم و در لحظه با انتخاب یک دکمه دسترسی به اطلاعت دارد حتی پس از چندین سال…
فرض کنید ارباب رجوع عوارضات خود را پرداخت نکرده باشد و پس از ۵ سال به شهرداری یا دهیاری مراجعه نماید، شهرداری برای دریافت عوارض چگونه اقدام می نماید و همین اتفاق را برای دهیاری هم داشته باشیم ؟
شهرداری تنها با زدن یک دکمه کل بدهی عوارض شخص و پرونده و … را داشته و با چاپ یک برگه او را به مفاصا حساب راهنمایی میکند اما در اکثر دهیاریها بدلیل دستی بودن کار ، قادر به این کار نخواهند بود یا در بهترین حالت باید دنبال پرونده و بدهی و حساب و کتاب اشخاص باشد تا بتواند پاسخ درست را بدهند که هزینه و زمانبر است.
*** در نتیجه وجه تمایز شهرداری با دهیاری در یک چیز است: سیستمی نمودن کار
و کلیه این اطلاعات در نرم افزاری مدیریتی که هم یک ابزار برای مدیریت و دسترسی اطلاعات است و هم بعنوان یک کارمند که محاسبه قبض را انجام می دهد و نامه می زند و بایگانی می کند وکسب درآمد می نماید .
در واقع مهمترین ابزاری که در تحقق درامدزایی به شهرداری کمک میکند سیستمی است که با حفظ سوابق افراد در سالیان و محاسبه خودکار عوارض در کمترین زمان این کار را انجام میدهد.
که این ابزار چیزی نیست جز نرم افزار مدیریتی
که اکر دهیاری به این نرم افزار مدیریت دهیاری تجهیز شود، مشکلات با هزینه زمانی و مالی کمتر قابل حل بوده و درآمد دهیاری افزایش و در نتیجه در مباحث عمرانی راحتتر می تواند تصمیم گیری نماید و زیرساخت پیشرفت روستا را فراهم نماید
با توجه با اینکه این راهکار قبلا به نتیجه رسیده است، بد نیست یک بررسی اجمالی داشته باشیم که اگر در دهیاری کارها را با نرم افزار مدیریتی سیستمی پیش ببریم چه مزایای خواهد داشت و چه مشکلاتی حل خواهد شد:
مشکلاتی که توسط نرم افزار دهیاری بصورت تضمینی حل خواهد شد :
حال این ابزار و راهکارها بصورت مجتمع در نرم افزار مدیریت دهیاری ترز در دسترس می باشد.
برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان به شماره ۰۱۱-۳۲۲۹۹۸۵۷ ۰۱۱-۳۲۲۹۹۸۵۹و یا شماره همراه : ۰۹۱۱۶۶۶۸۳۰۹- ۰۹۱۱۶۶۶۲۲۰۸ در تماس باشید
تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011 داخلی 3
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911
مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011
سلام دوست عزیز مشگل اینه که هنوز جامعه روستایی وحتی مسولین بالا دهیاری رو به رسمیت نمی شناسد اصلا از تمام جهات از بودجه وغیره دهیاری با شهرداری قابل قیاس نیست
سلام
بله . هیمن طور هست و هنوز اتفاقی که در این حوزه باید بیفته شکل نگرفته است و برای همین با توجه به مشکلات موجود و موانع باید راهکارهایی اندیشیده شده و برای آن اقدام گردد
که برای این امر ۲ نکته مهم می باشد:
1- ارائه راهکار
2- داشتن ابزار
که اگر راهکار اولیه داشته باشیم ولی ابزار آن را نداشته باشیم در زمان عقب خواهیم افتاد و چه به لحاظ عملیاتی با مشکل مواجه خواهیم شد
واگر ابزار بدون راهکار داشته باشیم ، این ابزار مفید نخواهد بود
پس نیاز مند به هر دو هستیم
و اینکه باید فرهنگ سازی کنیم
سلام علیکم بایدازجایی شروع کنیم تاموفق شویم