معرفی رایگان روستا راهکار مدیریت روستا

سونامی برنج‌های خارجی در فصل برداشت

4 مرداد 1396

برداشت محصول برنج برای کشاورزان آنچنان حائز اهمیت است که برای حمایت از تولیدات داخلی، واردات برنج خارجی به کشور در فصل برداشت ممنوع شده‌ بود اما با اتخاذ تصمیم جدید از سوی مسؤولان، این مدت ممنوعیت کاهش یافت.

 

 


به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، این روزها هوای استان پُر شده است از بوی نفس کشیدن شالیزارهایی که خنده را بر چهره آسمان نیلگون شهرها نشانده است، بوی برنج نابی که تنها از دستان زحمت‌کش کشاورزان، این‌چنین با خورشید یکرنگی می‌کند.

خوشه‌های برنج، بوی صفای کشاورزان را به خود گرفته است که این‌گونه روح را نوازش می‌دهد و صیقلی بر دل‌مشغولی‌های ما می‌شود.

برنجی که از خم‌شدن قامت زن کشاورز و از زخمی‌شدن دستان مرد کشاورز به بار می‌نشیند و مهمانی بابرکت می‌شود بر سفره‌های شب و روز ما.

رنج کشاورزان برای طلایی شدن خوشه‌های این دُر سفیدگون را تنها خود کشاورزان می‌دانند، رنجی که گواهش آفتاب سوزان بر فراز شالیزارها است و چهره آفتاب سوخته کشاورزان.

برنجی که محصولی برای امرار معاش خانواده‌ها می‌شود، تا با تمام سختی‌ها برای به بار نشستنش، ماحصلش درآمدی شود که یک سال چشم امید کشاورزان به آن دوخته شده بود.

به همین دلیل واردات برنج در کشور در چهارماهه فصل برداشت، ممنوع شده بود تا تدبیری برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی باشد.

از مردادماه تا انتهای آبان، کشاورزان با آسودگی خیال و به دور از نگرانی برای فروش محصولشان، اقدام به برداشت محصول می‌کردند و کابوس برنج‌های وارداتی از خواب‌های کشاورزان رخت بسته بود.

اما در سال جاری، این دوره چهارماهه با تصمیم برخی از مسؤولان کاهش یافت و آغاز اعمال ممنوعیت واردات برنج، از ابتدای مرداد به شهریور انتقال یافت.

کاوه خاکسار، مدیرکل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی، علت کاهش این مدت زمانی را تنظیم و کنترل بازار اعلام کرده‌ است، این در حالی است که استاندار مازندران در اجلاسیه ائمه جمعه استان در بابل، از بهبود وضعیت برنج در استان خبر داد.

ربیع فلاح‌جلودار با اشاره به تولید ۴۵ درصدی برنج کشور توسط مازندران، اعلام کرد که سه هزار هکتار افزایش برنج‌کاری در استان اتفاق افتاده است، بنابراین با افزایش تولید برنج مواجه هستیم، به همین دلیل ورود برنج به استان قاچاق اعلام شده است و با متخلفان برخورد خواهد شد.

آن‌طور که به نظر می‌رسد وضعیت تولید این محصول بابرکت رو به افزایش است و تنظیم و کنترلی که از آن صحبت می‌شود در سال جاری، با افزایش مدت محدودیت ورود برنج خارجی به کشور حاصل می‌شود نه با کاهش آن.

بنابراین آنچه از پس این تصمیم نمایان است، مقابله با تنظیم و کنترل بازار است نه بهبود آن.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز واردات برنج در فصل برداشت را خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌داند که دودش به چشم کشاورزان می‌رود.

علی‌محمد شاعری، این اقدام کارگروه تنظیم بازار را لطمه‌رسانی جدی به انگیزه تولید داخلی می‌داند که نتایج نامطلوبی را به‌همراه دارد.

در صورتی که تولید داخلی، نیاز بازار را برای مدت زمان ۹ ماه اشباع می‌کند، بنابراین آزادسازی ورود برنج در فصل برداشت، توجیه کارشناسانه‌ای ندارد.

وی که نگرانی خود را با اعتراض به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده‌ است، خواهان حمایت از حقوق کشاورزان برنج‌کاری است که برخی افراد به نام اقدام مدبرانه، از چرخیدن مهره‌های تولیدی آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

با توجه به رشد تولید برنج و دارا بودن استانداردهای سلامت محصول این ماده غذایی، واردات آن در فصل برداشت تنها در نظر گرفتن منفعت واردکنندگان و دلالان است.

منفعتی که سودش به جیب عده‌ای محدود می‌رود، اما لطمه‌ای بزرگ به پیکره تولید داخلی این محصول وارد می‌کند.

لطمه‌ای که آتش انگیزه تولیدات برنج‌کاران داخلی را خاموش می‌کند و طوفانی می‌شود بر شالیزارهای پُربرکت کشور.

تصمیمی که دقیقاً در مقابل سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی قرار دارد و سدی در برابر تحقق آن می‌شود.

علاوه بر آن، کاهش زمان محدودیت واردات برنج خارجی به کشور و بی‌توجهی مسؤولان نسبت به این تصمیم نیز هموار کردن مسیر وابستگی جامعه به کشورهای دیگر است که به جای حرکت به سمت فردایی درخشان، بازگشتی زیان‌بار را رقم خواهد زد.

بنابراین مسؤولان با نفوذ خود باید در برابر تصمیمات و مصوبات نادرست ایستادگی کنند و منافع جامعه را زیر پای سود عده‌ای کوچک که زیانی بزرگ را به همراه دارد، پایمال نکنند.

چنانچه حرکت جامعه به سمت رشد برای مسؤولان حائز اهمیت باشد و در اولویت‌های ابتدایی آن‌ها جای گیرد، کشور بر فراز قله‌های ترقی قرار خواهد گرفت و انگیزه اساسی برای خودکفایی و تولیدات داخلی افزایش می‌یابد.

  • 4 مرداد 1396
  • |
  • بدون دیدگاه
  • |

پشتیبانی و فروش

تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011  داخلی 3 
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911   

آدرس

مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011