معرفی رایگان روستا راهکار مدیریت روستا

ایجاد ۱۸۹۷ شغل در آذربایجان‌ شرقی با اجرای طرح «تعاون روستا»

15 بهمن 1396

مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌ شرقی معتقد است که با اجرای طرح روستا تعاون یک هزار و ۸۹۷ فرصت شغلی در استان به وجود می آید.

منصور نیکخو منطقه آذربایجان شرقی، با اشاره به طرح هزار تعاون در هزار روستا،اظهار کرد: به دنبال تاکیدات رهبر معظم انقلاب جهت افزایش ۲۵ درصدی سهم تعاونی ها، قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ تنظیم شد که در فصل سوم این قانون برخی مزایا،تخفیفات و امتیازات بخش تعاون لحاظ شده است که تشکیل بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت بخش تعاون یکی از مصوبات این قانون است.
وی ادامه داد: باتوجه به این‌که یکی از اصلی ترین مشکل بخش تعاون، اخذ تسهیلات و سایر موارد بانکی بوده، تشکیل صندوق ضمانت بخش تعاون گامی موثر جهت مرتفع کردن این موضوع است.

وی بیان کرد: در راستای هدف گذاری کلان این قانون، در کنار قانون تاسیس و حمایت از شرکت های توسعه عمران شهرستان ها، طرح تشکیل هزار تعاون در هزار روستا با هدف ایجاد طرح های اقتصادی در قالب فعالیت های تولیدی و خدماتی و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و کاهش مهاجرت از روستا ها، پیشنهاد شده است.
نیک خو با بیان این‌که ۸.۵ درصد سهم کل کشور از هزار تعاون به آذربایجان شرقی اختصاص یافته است، عنوان کرد: سهم کل استان از هزار تعاون، ۸۵ شرکت تعاونی است؛ در واقع در قالب این طرح ضمن این‌که ۲۵ شرکت تعاونی جدید تشکیل یافته ، حدود ۱۹ تعاونی غیرفعال فعال سازی شدند.

مدیر امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با اشاره به این‌که در مجموع ۴۵ طرح در سامانه کارا ثبت نام کرده و درخواست تسهیلات کردند، اضافه کرد: در این تعاونی با یک هزار و ۷۸۷ نفر اعضا، اشتغال یک هزار و ۸۹۷ نفر پیش بینی شده است و در مجموع ۱۶۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده که بخشی مربوط به تسهیلات و بخش دیگری نیز درآمد های خود اعضا است.
وی ادامه داد: همچنین جهت اطلاع رسانی، فراخوانی به صورت کتبی ارائه شده و جلسات متعددی برای متقاضیان تسهیلات نیز در این زمینه برگزار شده است.
وی با بیان اینکه در قالب طرح هزار تعاون در هزار روستا، هیچ گونه محدودیتی جهت فعالیت وجود ندارد، گفت: در قالب این طرح ۱۴۶ روستا که پتانسیل اجرای طرح را داشته از طریق سازمان مدیریت برنامه ریزی استان شناسایی شده است.

نیک خو افزود: همچنین در کنار این موضوع، تعاونی های تامین نیاز تولید کنندگان نیز از جمله طرح های اولویت دار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. در خصوص واحد هایی که به صورت خصوصی یا تعاونی فعالیت می کنند؛ تامین نیاز های صنف مربوطه در این طرح فراهم شده است که می توانند علاوه بر نوسازی ماشین آلات و تامین مواد اولیه خود به صورت متمرکز، امکان صادرات محصولات تولیدی را نیز فراهم کنند و ضمن اینکه یک گام موثر در راستای کاهش قیمت محصولات می باشد، می توانند از تخفیفات گمرکی حوزه تعاون بهره مند شوند.

مدیر امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با اشاره به این‌که در حال حاضر شش هزار شرکت تعاونی در استان ثبت شده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد، چهار هزار و ۷۰۰ واحد فعال و حدود یک هزار و ۳۰۰ واحد غیر فعال است که اصلی ترین دلیل غیر فعال شدن رسیدن به هدف های پیش رو و عدم اجرایی طرح ها و استفاده نکردن از تسهیلات و اختلافات بین اعضا است
وی در خصوص سهم تعاونی های استان در اقتصاد کشور گفت: متاسفانه آمار دقیقی در این خصوص اعلام نشده است ،چراکه حساب های منطقه ای به صورت دقیق مشخص نیست که سهم تولید ناخالصی در قالب بخش تعاونی و بخش خصوصی چه میزان می باشد؛ اما براساس آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سال ۹۴ ، چهار درصد و در سال ۹۵ سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور هشت تا نه درصد است که تعاونی های سهام عدالت تاثیر قابل توجهی در افزایش این سهم دارد.

  • 15 بهمن 1396
  • |
  • بدون دیدگاه
  • |


پشتیبانی و فروش

تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011  داخلی 3 
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911   

آدرس

مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011