معرفی رایگان روستا راهکار مدیریت روستا

آبشار ماهاران روستای قشلاق شهرستان جلفا

27 اسفند 1396

آبشار ماهاران روستای قشلاق شهرستان جلفا

آبشار ماهاران جلفا در موقعیت جغرافیایی N384655 E454716 ، در کناره رود ارس در منطقه حفاظت شده کیامکی،(استان آذربایجان شرقی) قرار دارد. برای دیدن این آبشار باید از ارسی به سمت ماهاران پیاده حرکن کنید و یا اینکه از خود ماهاران در مسیر آب پایین بیایید. این آبشار که بیش از ۱۵ متر ارتفاع دارد و در دره ماهاران واقع شده است.

دره ماهاران و آبشار زیبای آن در نزدیکی روستای قشلاق در دامنه شمالی کیامکی داغ و در جنوب شرقی لیوارجان واقع شده است. مناطق زیبای طبیعی چون آسیاب خرابه، ماهاران و روستاهای سرسبز و خرم با باغات میوه، جلفا را به یکی از زیباترین مناطق آذربایجان مبدل ساخته است. وجود دره ماهاران و آبشار زیبای آن در نزدیکی روستای قشلاق در دامنه شالی کیامکی داغ و در جنوب شرقی لیوارجان، موجب شده است همه ساله بسیاری از علاقمندان طبیعت، گردشگران و کوهوردان به دیدار آبشارها، علفزارهای وحشی و مناطق ییلاقی این ناحیه بیایند. در این منطقه به علت وجود اختلاف ارتفاع بسیار در یک محدوده و تفاوت های اقلیمی متفاوت، فصول رویش گیاهان متنوع است. در حالیکه در اواخر زمستان و اوایل بهار در کناره های رودخانه ارس درختان به شکوفه نشسته و گل و گیاه حال و هوای بهاری در منطقه بوجود آورده است، ارتفاعات جنوبی بویژه ارتفاعات کیامکی داغ، پوشیده از برف است و اوج رویش های آن در اواخر بهار و اوایل تابستان اتفاق می افتد. وجود این تنوع اقلیمی بر جاذبه های توریستی منطقه افزوده است و علیرغم ناشناخته مانده این جاذبه های طبیعی، باز هم تعداد کثیری از علاقمندان به طبیعت در فصول مختلف سال از زیبایی های این منطقه دیدن می کنند. در ابتدای بهار، رویش لاله های رنگارنگ در دامنه های کوهستانی کنتال و قلعه علی بیگ، منظره بسیار بدیع و زیبایی را بوجود می آورد و تعداد زیادی از دوستداران طبیعت را به این منطقه می کشاند.

در ضلع جنوبی روستای قشلاق رسوبات کنگلومرای قرمز و خاکستری با میان لایه هایی از مارن به سن ائوسن قابل مشاهده است و همچنین در سمت غرب نهشته های فلیش تیپ ائوسن رخنمون دارند، اما منطقه در اثر فعالیت تکتونیکی شدید ترشیاری که اواسط ائوسن آغاز می شود تحت تاًثیر قرار گرفته و در اواخر الیگوسن گدازه های ولکانیکهای داسیتی فوران یافته و کوه قشلاق بوجود آمده است. نفوذ این گنبدهای نفوذی و جریان گدازه های ولکانیکی مربوط به آن باعث خرد شدن و پوشیده شدن سنگهای قدیمیتر شده است. در سنگ ولکانیکی داسیت درصد کوارتز اندکی از گرانیت کم‌تر ولی از دیوریت اندکی بیش‌تر است. داسیت همانند بیرونی گرانودیوریت است. این سنگ در ایران فراوان است و بیش‌تر به رنگ روشن است.
www.irandeserts.com

  • 27 اسفند 1396
  • |
  • بدون دیدگاه
  • |

پشتیبانی و فروش

تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011  داخلی 3 
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911   

آدرس

مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011