نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان طرح به بانکها معرفی کردیم و بانکها حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تا به حال قرارداد ثبت کردهاند، وام پرداخت کردهاند یا در حال پرداخت هستند.
معاون وزیر کار از تخصیص ۳ هزار میلیارد تومان از منابع تسهیلات اشتغال روستایی تا به حال خبر داد و گفت: نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان طرح به بانکها معرفی کردیم و بانکها حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تا به حال قرارداد ثبت کردهاند، وام پرداخت کردهاند یا در حال پرداخت هستند. در این میان باید مکانیسمهایی در نظر گرفته شود تا از انحراف منابع در مسیر اختصاص تسهیلات اشتغال روستایی پیشگیری شود.
عیسی منصوری، معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آخرین وضعیت اختصاص تسهیلات اشتغال روستایی گفت: در سال گذشته ۲۵درصد از منابع ۵/۱میلیارد دلاری که قرار بود معادل ریالی آن برای اشتغال روستایی به صورت تسهیلات اختصاص پیدا کند تخصیص یافت و از آغاز امسال نیز ابلاغ ۲۵ درصد دوم آن انجام شد. وی ادامه داد: یعنی تا به حال حدود ۶ هزار میلیارد تومان با مشارکت بانکها برای اختصاص طرحهای روستایی ابلاغ شده است، ولی تاکنون عملاً ۳ هزار میلیارد تومان در اختیار داشتهایم. منصوری ادامه داد: برای مدیریت این ۳ هزار میلیارد تومان ما نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان طرح از طریق دستگاههای اجرایی و کمیتههای فنی در استانها و در سطح ملی به بانکها معرفی کردیم و بانکها حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تا به حال قرارداد پرداخت وام منعقد کرده یا در حال پرداخت هستند.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به اینکه آیا این رقم نسبت به ۶هزار میلیارد تومان ابلاغ شده رقم کمی نیست، گفت: حدود سه ماه از زمان آغاز پروژه گذشته است، سرمایهگذاران مدتی را برای ارائه طرح وقت میخواهند، کمیتههای فنی و دستگاهها باید بررسی میکردند، طرحها به بانک رفته و بانک هم به ازای هر طرح یک ماه فرصت بررسی داشتهاند. با توجه به اینکه به نسبت ۳ هزار میلیارد تومان تا دو برابر طرح معرفی کردهایم، بانکها مقداری تأخیر فاز داشتند که انتظار داریم سرعت عمل بیشتری داشته باشند. وی درباره نظارت بر تخصیص درست تسهیلات به طرحها گفت: دو نوع نظارت در این زمینه داشتهایم که یکی سامانه کارا و دیگری دستگاههای اجرایی و کمیته نظارت استانی است که در سطح ملی به ازای هر استان یک کارشناس به صورت میدانی بازدید میکند و به صورت رندوم و علمی کنترل میکنند.
منصوری ادامه داد: همچنین نظام مستقر نظارت و کنترل پروژهها را تعریف کردیم که این نظام تکتک پروژهها را برای به انحراف نرفتن تسهیلات بررسی میکند تا به درستی مشخص شود منابع در کجا هزینه میشود و پیشرفت فیزیکی طرحها را بررسی میکند.
وی افزود: همچنین رستههای فعالیت را از قبل روی سامانه کارا معرفی کردهایم و مشخص است که باید کجا سرمایهگذاری صورت گیرد که مشمول ارائه تسهیلات شود.
منصوری درباره میزان اشتغالزایی این طرح نیز گفت: با فرض سرانه اشتغال حدود صد میلیون تومان برای هر شغل تصور میکنیم این طرح ظرفیت ایجاد ۱۲۰ هزار فرصت شغلی را داشته باشد.
معاون وزیر کار درباره زمان به سرانجام رسیدن این طرح گفت: بنا بر دستور رئیسجمهور قرار است ظرف شش ماه اول سال به این طرحها منابع اختصاص یابد و بنا بر برآیند ما بعضی از طرحها به صورت شش ماهه و بعضی یکساله به نتیجه میرسند، اما اینکه دقیقاً بگوییم چه زمانی به نتیجه خواهند رسید ارزیابی درستی به ما نمیدهد.
وی همچنین درباره رستههایی که بیشترین تقاضا را برای دریافت تسهیلات اشتغال داشتهاند، گفت: بخش کشاورزی بیشترین درخواست را داشته است در بخش خرید دام هم درخواستهایی داشتیم که مورد تأیید ما نبوده است و وزارت کشاورزی درخواست واحدهای کوچک دام که دو یا سه دام داشتهاند را تأیید نکرده است، همچنین درخواستهایی در بخش فرش داشتیم که سیگنالهای دیگری به ما میدهد و ممکن است منابع به انحراف برود، بنابراین اینها را کنترل میکنیم.
منصوری تأکید کرد: به بخش خرید دام به شرطی وام داده میشود که دام صنعتی یا اصلاح نژاد باشد و اگر سنتی است از یک تعداد بیشتر باید نیمه صنعتی باشد. معاون وزیر کار در عین حال تأکید کرد: ارزیابی وزارت کار این است که صرف دادن وام منتج به اشتغال نمیشود؛ بنابراین تمهیداتی اندیشیدهایم، ۵ هزار روستای کانونی را از بین ۴۴ هزار روستا شناسایی کردیم و برنامه توسعه اشتغال را به واسطه تسهیلگران آغاز کردهایم. وی با اشاره به اینکه دوره پایلوت این طرح در سال گذشته با ۱۲۷ روستا شروع شده است، افزود: از ابتدای امسال روستاهای کانونی را شناسایی و با تمرکز بر این روستاها برنامه توسعه را پیش میبریم.
تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011 داخلی 3
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911
مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011