مدیرکل امور روستایی استانداری کرمان با اشاره به وجود ۲ هزار ۶۰۰ روستای دارای دهیاری در استان، گفت: سرانه دهیاریهای استان به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان در سال رسیده است.
محمدجواد عبدالکریمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با بیان اینکه روستا محل تولید است و ما به دنبال این هستیم که اگر مهاجرت معکوسی به روستاها انجام میشود در مسیر تولید باشد، اظهار داشت: زمانی مهاجرت معکوس به روستاها اتفاق میافتد که از لحاظ اقتصادی در روستاها شرایط مطلوبی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه پس از مسائل اقتصادی مسئله آموزش و بهداشت و درمان در روستاها مدنظر است، ادامه داد: در سند توسعه روستاها که با عنوان طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردمپایه (تکام) نوشته شد و در حال حاضر در حال اجرا است تمام این موارد دیده شده و برای آن برنامهریزی داریم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان، ادامه داد: برای ارتقای سطح اقتصادی روستاها باید در گام اول بهرهوری را بالا ببریم؛ اگر تولید ما در روستاها علمی و اقتصادی باشد خیلی از مسائل و مشکلات ما حل شده و سفره ما گستردهتر میشود البته تولید محصولات در خیلی از روستاهای ما هنوز سنتی بوده و اقتصادی نیست.
وی با بیان اینکه باید به توانمندسازی روستاییان کمک کرده و هزینه سکونت در روستاها را تا حدامکان کم کنیم، گفت: با اجرای پروژههای مجازی به دنبال عرضه تولیدات روستاییان به سایر مناطق کشور هستیم و از سوی دیگر در تلاشیم که زمینه تامین نیاز روستاییان را در همین بستر فراهم کنیم.
عبدالکریمی با اشاره به اینکه مسئله دیگر ایجاد مشاغل متناسب با وضعیت روز به تناسب نیاز هر روستا است تا جاذبهای برای بازگشت به روستا باشد، بیان کرد: واقعیت این است که توان و امکانات دولت محدود بوده و در این حوزهها سیاستگذاری به عهده ما است و اصل کار را خود مردم انجام میدهند.
وی با بیان اینکه در استان کرمان ۲ هزار ۶۰۰ روستای دارای دهیاری داریم که ماهانه سرانهای به حساب آنها واریز میشود، عنوان کرد: این سرانه در سال ۱۴۰۰ حدود هزار میلیارد تومان بود و امروز به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان در سال رسیده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان، ادامه داد: این مسئله تاثیر خوبی در بحث کالبدی روستاها داشته، جاذبههای خوبی در روستاهای ما ایجاد شده و نه تنها از مهاجرت روستائیان جلوگیری کرده که مهاجرت معکوس را هم به دنبال داشته است.
وی با تاکید بر اینکه تولیدکننده روستایی باید به دنبال تولید علمی و ارتقای بهرهوری باشد، بیان کرد: ما در استان کرمان، ۹ اقلیم از ۱۳ اقلیم را داریم و با توجه به همه ظرفیتهایی که وجود دارد با ارتقای بهرهوری میتوانیم انقلابی را نه تنها در استان که در کشور ایجاد کنیم.
انتهای پیام/۵۱۱/
تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011 داخلی 3
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911
مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011