معرفی رایگان روستا راهکار مدیریت روستا

اختصاص ۷ میلیارد تومان برای احیا و توسعه گردشگری تالاب‌های گیلان

10 اسفند 1396
اختصاص 7 میلیارد تومان برای احیا و توسعه گردشگری تالاب‌های گیلان

استاندار گیلان‌ با بیان اینکه امسال ۷ میلیارد تومان برای احیا و توسعه گردشگری در تالاب اختصاص داده ایم، متذکر شد: در همین تالاب انزلی هیچ منعی برای ساخت اسکله چوبی و پل‌های چوبی وجود ندارد.

دکتر مصطفی سالاری در جلسه احیای تالاب انزلی و گردشگری دریایی در قلم‌گوده، اظهار کرد: تالاب بین  ‌المللی انزلی یک سرمایه ملی و بین   المللی بوده و احیای جدی تر این تالاب الزامی است.

وی با بیان اینکه باید به تالاب انزلی منابع بیشتری تزریق شود تا شاهد احیای این سرمایه ملی و بین‌‌المللی باشیم، افزود: خوشبختانه وضعیت احیای تالاب ظاهرا نسبت به سنوات گذشته روند رو به بهبودی را طی می کند. البته کارهای بسیاری باید در زمینه احیای تالاب بین‌المللی انزلی صورت پذیرد.

استاندار گیلان اضافه کرد: بسیاری از این کارها باید در حوضه آبریز بالادست انجام شود تا رسوب‌گذاری در تالاب کاهش پیدا کند. همچنین باید تله های رسوبگیری که احداث شده اند، مجددا ایجاد شوند.

این مقام مسئول تصریح کرد: زندگی و معیشت مردم انزلی و شهرستان های همجوار را باید بیشتر به تالاب پیوند بزنیم. در صورتی که ظرفیت‌های اشتغالزایی مرتبط با تالاب را افزایش دهیم، مردم مطالبه گرتر و حامی جدی تری برای احیای تالاب می‌شوند.

سالاری توزیع اعتبارات بیشتر را منوط به انجام کارهای بیشتر دانست و گفت: هر کسی که برای ارائه خدمات به مردم و توسعه پایدار و ایجاد فضاهای گردشگری در نقاط ساحلی و مستعد استان و مناطقی که می‌توان کاری ایجاد کرد، پیش قدم شود، استانداری کمک می کند. البته باید درآمدزایی و جذب گردشگر در آن کارها لحاظ شود.

وی ادامه داد: اینجا همه سوال می کنند و کار می خواهند و ما نیز حمایت می کنیم،اما اگر کارها مانند گذشته پیش برود، من مواضع تلخی می گیرم، زیرا ما در مقابل کار مردم مستقل نیستیم و باید برای مردم کارها را تسهیل کنیم و در غیر این صورت، برخورد می کنم.

 

تالاب انزلی

اختصاص ۷ میلیارد تومان برای احیا و توسعه گردشگری تالاب‌های گیلان

 

استاندار گیلان، با بیان اینکه در پیرامون تالاب و آب بندان های روستاها و در اکثر نقاطی که شرایط آن وجود دارد، نباید افراد بیکار داشته باشیم، افزود: من هرگز وعده غیر عملی به مردم نخواهم داد، لذا ایجاد شناگاه‌ها باید تسریع و اعتبارات لازم جذب شود. همچنین اعتبار دولتی نباید در غرفه های درآمدزا مانند رستوران نقش داشته باشد.

وی اضافه کرد: خدمات برق و گاز و آب را با پول دولت انجام می دهیم و اگر مشکلی وجود داشت، با پول دولت پیش می رویم تا برگشت سرمایه صورت گیرد.

سالاری عنوان کرد: در کمیته ساماندهی سواحل بناهایی را که بدون مجوز ساخته شده و ناهمگن است را می‌توانیم تسهیلات بدهیم که به شکل بهتری بسازند و به این وسیله آنها را ساماندهی کنیم. اجازه دهیم مردم بدون دغدغه در چارچوب قانون کشور کسب درآمد داشته باشند.

وی گفت: آمادگی آن وجود دارد که در صورت معرفی طرح از سوی منطقه آزاد انزلی برای کارهای معیشت زا و اقداماتی که تعارضی با محیط زیست نداشته باشد، حمایت کنیم.

استاندار گیلان با بیان اینکه برای احیای تالاب باید بین گردشگری دریایی و تالاب در راستای ایجاد کارهای درآمدزا برای مردم پیوند ایجاد شود، اظهار کرد: اصلاح محدوده اراضی و انطباق آن با کنوانسیون رامسر پیگیری شود. در صورت ایجاد کمربندی دور تالاب، هم روستاهای ساحلی متصل می شوند، هم دسترسی گردشگر افزایش می یابد و هم نظارت بر تالاب را بهتر می کند و اگر اینها را با تعریف درست حقوقی برای استفاده مردم مهیا نکنیم با تالاب خواری مواجه می شویم.

وی ادامه داد: پیش بینی هواشناسی است که در دهه های آینده پیشروی دریای خزر را نداریم و با توجه به این موضوع زمین‌ها تا چند دهه خشک می مانند و اگر با حفظ مالکیت دولت به صورت فصلی به مردم داده شوند، جلوی خیلی از تعرضات گرفته خواهد شد، لذا تفکیک اراضی و احراز مالکیت‌ها با کمک مشاوران صورت گیرد تا رضایت هرچه بیشتر مردم از استقرار در کنار تالاب را به همراه داشته باشد.

این مقام مسئول، درخصوص احیای رودخانه های زرچوب و گوهررود نیز گفت: به یک باره نمی‌توان این موضوع را حل کرد و معتقدم باید کم کم انجام شود. مقرر شده پروژه فاضلاب و زباله در یک سوم گوهررود طی سال آینده اجرا شود و بعد از آن به زرجوب می‌پردازیم،چون پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. قطعا اگر بخواهیم منتطر باشیم که همه مشکلات با تخصیص کامل منابع انجام شود، هیچ اتفاق نمی‌ افتد و باید به تدریج اصلاح و احیا را شروع کنیم.

 

رودخانه های زرچوب و گوهررود

اختصاص ۷ میلیارد تومان برای احیا و توسعه گردشگری تالاب‌های گیلان

 

سالاری با بیان اینکه فعالیت های اجتماعی برای فرهنگ سازی کار ارزشمندی است، گفت: شاهد بودیم که درخصوص بوم‌گردی هم برخی روستاها مقاومت می‌کردند و امروز می‌بینیم که مردم خودشان پیشگام هستند لذا اگر این قبیل کارها از سوی همگان درست به مردم معرفی شود و دهیاران و شوراها را مسئول کنیم، نتیجه خوبی می‌گیریم.

استاندار گیلان اضافه کرد: از لحاظ اینکه بخواهیم زیرساخت های بوم گردی را دولت بگذارد و مردم آن را با تسهیلات بانکی انجام دهند، مشکلی نیست، اما نوع سازه را محیط زیست تعیین می کند. فعالیت‌هایی که به لحاظ زیست محیطی منعی نداشته باشد، قطعا استقبال و حمایت می شود.

وی با بیان اینکه امسال ۷ میلیارد تومان برای احیا و توسعه گردشگری در تالاب اختصاص داده ایم، متذکر شد: در همین تالاب انزلی هیچ منعی برای ساخت اسکله چوبی و پل‌های چوبی وجود ندارد و می‌توانیم درآمد های دیگری برای بومیان حاشیه تالاب ایجاد کنیم و تسهیلات اختصاص دهیم.

سالاری تاکید کرد: قایق‌های برقی و موتوری و اقامتگاه‌ها و رستوران‌های شناور فرصت‌هایی است که می‌توان به مردم داد و مردم اگر ذی نفع شوند، خودشان جلوی تعرضات را می گیرند. در واقع باید شرایط لازم را برای تسهیل کار مردم فراهم کنیم و مردم اذیت نشوند.

وی با بیان اینکه در طرح‌های مرتبط با گردشگری دریایی تا جایی که امکان دارد از کارهای طبیعت گرایانه فاصله نگیریم، خاطرنشان کرد: باید سازه‌ها و مواد کاملا طبیعت گرا باشد و سازه‌های ناهمگن و غیر مرتبط با تالاب و زیست محیطی استفاده نشود، زیرا امروز مردم دغدغه محیط زیست دارند.

منبع: ایسنا

  • 10 اسفند 1396
  • |
  • بدون دیدگاه
  • |

پشتیبانی و فروش

تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011  داخلی 3 
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911   

آدرس

مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011