معرفی رایگان روستا راهکار مدیریت روستا

توسعه اقتصادی و درآمدزایی روستا ها دراولویت عملکردتان باشد(کاهش ۵۰درصدی بودجه دهیاری ها)

22 مهر 1397

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان با شرکت در همایش روز روستا با حضور فرماندار و امام‌جمعه گالیکش‌ و مدیر ‌صندوق بیمه روستائیان گلستان، بخشدار بخش ‌لوه، روسای ادارات، شوراهای اسلامی و دهیاران گالیکش گفت: انتظار است دهیاران و شوراها دغدغه توسعه اقتصادی روستاها را نیز داشته باشند. بخشی از وظایف دهیاران باید توسعه اقتصادی روستا باشد…

توسعه اقتصادی هم پای توسعه عمرانی

علی نصیبی: در بدو انتخاب دهیاران روستاها در دهه ۸۰ اگر روستایی ازلحاظ عمرانی به شاخص‌های عمرانی رسیده بود آن را روستای توسعه‌یافته اعلام می‌کردند؛ دغدغه‌ها بحث توسعه عمرانی روستاهای بود اما دغدغه‌ها در دهه دوم عمر روستاها متفاوت شده است؛ اگر زمانی دغدغه جمع‌آوری پسمان در روستا وجود داشت الآن بهبود کیفیت و تفکیک زباله از مبدأ مدنظر است.

وی با اشاره به اینکه سالیان گذشته در خصوص اقتصاد روستاییان اقدامی انجام نگرفته گفت: با توجه به نام‌گذاری سالیان اخیر توسط مقام معظم رهبری با رویکرد اقتصادی و برنامه‌های دولت تدبیر و امید مدنظر است به توسعه اقتصادی هم پای توسعه عمرانی روستاها توجه شود.نصیبی افزود: انتظار است دهیاران و شوراها دغدغه توسعه اقتصادی روستاها را نیز داشته باشند. بخشی از وظایف دهیاران باید توسعه اقتصادی روستا باشد.

وی با اشاره فرصت‌های توسعه اقتصادی و عمرانی روستاها گفت: در این حوزه بین روستاهای کشور و استان مسابقه است. یکی از طرح‌هایی که دولت انجام می‌دهد پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت از محل صندوق ملی جهت اشتغال روستاها است؛ هر روستا که فعال‌تر باشد سهم بیشتری را خواهد برد.مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان اظهار داشت: به استان گلستان ۳۲۰ میلیارد تومان سهمیه پرداخت تسهیلات اختصاص‌یافته است و قرار است به روستاهای مرزی و عشایری با سود ۴ درصد و در سایر روستاها و نواحی صنعتی روستایی با سود ۶ درصد داده شود.

به گفته نصیبی؛ پرداخت این تسهیلات کار بزرگی است که دولت انجام می‌دهد ۱۶۰ میلیارد تومان اول به استان ابلاغ شده و ۹۶ درصد آن جذب و به متقاضیان پرداخت‌شده است؛ به‌زودی ۱۶۰ میلیارد تومان دوم هم به گلستان اختصاص داده می‌شود.

تسهیلات صندوق توسعه ملی

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی جهت اشتغال روستاها در گالیکش گفت: از شهرستان گالیکش ۴۳۲ طرح باارزش ریالی ۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به بانک معرفی‌شده که در صورت تحقق ۵۵۰ اشتغال ایجاد می‌کرد.

مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان افزود: تاکنون از ۱۶۰ میلیارد تومان پرداختی اول در گلستان ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون آن توسط شهرستان گالیکش جذب‌شده است. که مربوط به ۲۲۷ طرح بوده است و پیش‌بینی می‌شود ۲۷۶ شغل ایجاد کند.نصیبی اضافه کرد: شهرستان گالیکش علیرغم اینکه ازلحاظ جمعیت راستایی رتبه نهم گلستان را دارد ازلحاظ جذب تسهیلات این حوزه در جایگاه هشتم استان قرارگرفته است.

وی استفاده از این تسهیلات را فرصتی دانست که دولت در اختیار روستاییان قرار داده و افزود: ۲۲۷ طرح اشتغال‌زای روستایی گالیکش تاکنون تسهیلات دریافت کرده‌اند؛ اینجا مرد عمل می‌خواهد دهیار قوی که بتواند به مردم اطلاع‌رسانی کند که این فرصت و ظرفیت وجود دارد تا از آن روستاییان بهره‌مند شوند.

مجلس و کاهش اعتبارات دهیاری ها

وی با اشاره به اینکه اعتبارات دولتی شاید توان تکاپو در روستاها را نداشته باشد گفت: دهیاری‌ها به دنبال ایجاد منابع درآمدی پایدار برای خودشان باشند. اگر برای تحول در روستا بخواهیم به اعتبارات دولتی تکیه کنیم توان تکاپوی آن را ندارد. دهیاران محل درآمد غیر از عوارضی که از مردم می‌گیرند برای خود ایجاد کنند.

مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان گفت: متأسفانه در سال ۹۷ طی مصوبه مجلس بخشی از اعتبارات دهیاری‌ها و شهرداری‌ها در ۳۱ استان کشور سمت هدفمندی یارانه‌ها رفت. هرچند مجلس درصدد اصلاح آن برآمد اما اعتبارات دهیاری‌ها و شهرداری‌ها کاهش ۵۰ درصدی را در پی داشت.

نصیبی اظهار داشت: به شهرستان گالیکش همچنین یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سهمیه مشاغل خانگی اختصاص داده‌شده است.

وی با اشاره به اینکه انسان‌محور توسعه است گفت: تا وقتی شورا و دهیار قوی نداشته باشیم روستای ما توسعه نخواهد یافت. هر چه قدر دولت شرایط را تسهیل کند تا دهیار و شورا کاری انجام دهند بازهم تا خود پای‌کار نباشیم کاری در آن روستا انجام نمی‌شود.

به گفته مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان؛ سال ۹۷ در بحث توانمندسازی دهیاران ورود پیدا کردیم و حداقل ۵ دوره تخصصی برای دهیاران برگزار کردیم؛ دوره‌هایی هم برای شوراییان روستایی و درنهایت ۲۳ شهریورماه آزمون این دوره‌ها برگزار شد. نتایج شهرستان گالیکش در این آزمون که نمره قبولی آن ۶۰ از ۱۰۰ بود ضعیف بود. ۵۷ دهیار شرکت کردند از دهیاران و مسئولین مالی و ۹ نفر هم غیبت داشتند. (وی نام ۴ نفری که بیشترین نمره را کسب کرده بودند اعلام کرد.

شنیده می‌شود تنها ۷ نفر از دهیاران و مسئولین مالی دهیاران شهرستان گالیکش در این آزمون قبول‌شده‌اند).

دهیاری ها و فضای سبز روستا ها

نصیبی با اشاره به اینکه دهیاران در بحث فضای سبز توجه ویژه داشته باشند گفت: بخشنامه‌ای ابلاغ کردیم که صدور پایان کار در ساختمان‌ها توسط دهیاری منوط به کشت سه اصله نهال است و بنیاد مسکن هم مرحله آخر آزادسازی تسهیلات را منوط به سه کشت اصله نهال توسط مالک کرده است.

وی افزود: در روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ نفر طی امسال باید ۳۰۰ اصله نهال در روستا به ثمر برسانند روستاهای کمتر از هزار و ۵۰۰ نفر هم ۲۰۰ اصله نهار را باید کاشته و به ثمر برسانند.وی با دهیاران توصیه کرد به‌جز بیمه مسئولیت مدنی روی بیمه حوادث اماکن روستایی نیز کار کنند.

مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان تصریح کرد: طی دو سال گذشته ۲۷ دهیار ۱۲ شورا ۳ مسئول مالی و یک ناظر فنی به هیئت تخلفات معرفی شدند بعضاً به خاطر سهل‌انگاری‌های قانونی و عدم رعایت بیت‌المال و قوانین؛ حتماً تمام اقدامات بر اساس قوانین و آیین‌نامه انجام شود.

دهیاری ها وتوسعه زیرساخت ها

دهیاران جهت ارتقاء و توسعه زیرساخت‌های روستایی گام بردارند.

سرپرست فرمانداری گالیکش نیز در این همایش گفت: دهیاران با افزایش دانش و آگاهی در جهت ارتقاء و توسعه زیرساخت‌های روستاها گام بردارند.حسین مایلی گفت: دهیاران و شوراها با قرار گرفتن در کنار مسئولین و دستگاه‌های اجرایی شهرستان، با یک هم‌افزایی و هم‌پوشانی در جهت ارائه خدمات به مردم و پیشرفت روستاها تلاش نمایند.

دهیاری ها و  ترویج فرهنگ پسماند و تفکیک زباله

وی افزود: امیدواریم با ترویج فرهنگ پسماند و تفکیک زباله در سطح شهرستان شاهد توسعه هرچه بیشتر روستاها باشیم. لذا شوراهای اسلامی و دهیاران نسبت به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ در روستاهای خود اهتمام ورزند.سرپرست فرمانداری گالیکش تأکید کرد: دهیاران در خصوص تغییر کاربری‌ها و ساخت‌وسازهای غیرمجاز با جدیت تمام پیگیری نمایند

وی در خاتمه بیان کرد: شوراهای اسلامی و دهیاران ضمن برقراری ارتباط مستمر با مسئولین و دستگاه‌های اجرایی شهرستان برای رفع مشکلات مردم و روستاها تلاش کنند و همچنین خدمات و فعالیت‌های دولت را نیز در بین مردم اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی نمایند.

 

ارائه راهکارمناسب برای درآمدزایی دهیاری ها

منبع:نیلکوه

  • 22 مهر 1397
  • |
  • بدون دیدگاه
  • |

پشتیبانی و فروش

تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011  داخلی 3 
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911   

آدرس

مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011