گروه استانها- تعدادی روستا در ۲۵ کیلومتری بیرجند ۱۵ سال است که مردمانش در انتظار جاده آسفالت هستند اما گویا پایانی برای این انتظار نیست.
به گزارش از بیرجند ، مسیر خاکی است و تردد در آن بسیار دشوار است، برای تردد در این جاده باید عبور از مسیری پر فراز و نشیب را بر جان خود بخری تا بتوانی از آن عبور کنی.
شاید کمتر راننده ای حاضر باشد مسافر یا باری را به این روستاها ببرد، جادههای خاکی که گاه زندگی اهالی را به بن بست میکشد و اهالی میگویند جاده خاکی و پر فراز و نشیب در چند وقت گذشته دو نفر از مردم روستا را به کام مرگ کشاند چرا که از وقتی ۱۱۵ تماس گرفتیم تا زمانی که آمبولانس توانست خود را به روستا برساند جان خود را از دست دادند.
هر چند این همه ماجرا نیست، تابستان که فرا میرسد قصه پر غصه آبرسانی با تانکر هم بیشتر نمودار میشود، حال عبور از این جادههای خاکی راه را برای عبور تانکرهای آبرسان سختتر میکند.
حکایت جاده خاکی در ۲۵ کیلومتری بیرجند که ۱۵ سال است اهالی ۱۱ روستا و چندین زیر شاخه آن منتظر آسفالت هستند و به گفته یکی از اهالی روستاهای نیستان ۱۵ سال است که جاده را در دست گرفتند اما هنوز کار را از جایی پیش نبرده اند.
وی که معتقد است در چند سال گذشته پیمانکار بلوکه سیمانی در اینجا آورده و همچنان رها کرده اند و دیگر خبری نیست، افزود: وقتی جاده خاکی و خراب باشد خودروها برای تردد دچار مشکل میشوند.
یکی دیگر از اهالی روستا نیز گفت: مسیری که ما ۱۵ سال است در انتظار آسفالت شدن آن هستیم تنها ۵ کیلومتر آن باقی مانده است و بهبود وضعیت راههای روستایی میتواند به آبادانی مناطق کمک زیادی کند.
سالهای سال است که مردم ۱۵ روستای بخش مرکزی بیرجند چشم انتظار تدبیر و همت مسئولان هستند تا بلکه بارقه ای از امید چهرههای خاک گرفته ناشی از جادههای خاکی شان را سیاهی آسفالت و قیر بگیرد و با خاطری آسوده تر تردد کنند.
سابقه طولانی قصه رنج نامه محرومیت روستاهای بخش مرکزی بیرجند
قصه رنج نامه محرومیت روستاهای بخش مرکزی بیرجند سابقه طولانی دارد آن طور که قرار بود، آسفالت شود اما امروز ۱۵ سال میگذرد و اهالی روستاهای نیستان، گرمیدر و هشت روستای دیگر در ۲۵ کیلومتری بیرجند همچنان منتظر آسفالت شدن جاده خاکی روستاهایشان هستند.
راه روستایی آسفالت اولین عامل برای دسترسی مردم روستا به پیشرفت در حوزههای مختلف است و اگر روستایی از راه مناسب برخوردار نباشد، برای امکانات هم دچار مشکل میشود.
خراسان جنوبی با توجه به وسعت پراکندگی که دارد دارای راههای روستایی زیاد با کیلومترها طول است که در حال حاضر تمام راههای روستایی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از راه روستایی مناسب و آسفالت برخوردار نیستند.
از ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار جمعیت در استان بیش از ۸۳۰ روستا دارای راه روستایی آسفالته بوده و طی سال گذشته بحث تکمیل و احداث آسفالت ۱۵۰ کیلومتر از راههای روستایی استان در برنامه بوده است.
با توجه به سایت اطلاع رسانی راه و شهرسازی استان، درصد قابل توجهی از روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت راه روستایی آسفالته برخوردار است و کمتر از ۱۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان فاقد راه روستایی آسفالت و مناسب است.
در خراسانجنوبی روستاهایی با کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت وجود دارد که فاقد راه روستایی مناسب است و علاوه بر این، پروژههای نیمهتمامی در بحث راههای روستایی در استان وجود دارد که اغلب آنها چندین سال است آغاز شده اما به دلیل مسائل مالی به اتمام نرسیده و موجب گلایه مردم شده است.
تصادفهای ناگوار در جادههای روستایی
در تمام شهرستانهای خراسانجنوبی پروژههای راه روستایی نیمهتمامی وجود دارد که تردد را برای مردم دشوار کرده و حتی گاهی اوقات باعث ایجاد تصادفهای ناگواری میشود.
مدیرکل راهداری وحمل ونقل جادهای خراسان جنوبی هم معتقد است راههای روستایی دو سال است که اعتبارات ملی آن حذف شده و تنها اعتبار استانی دارد.
اسدالله جلال زاده افزود: جادههای روستایی براساس اعتبارات استانی کار میشود که ما برای این روستاهای بخش مرکزی کار ابنیه آن را آغاز کرده ایم اما برای آسفالت قولی نداده ایم.
وی معتقد است تا وقتی اعتباری نباشد نمیشود کاری کرد و ما نمیتوانیم قول دروغ به مردم این روستاها بدهیم.