چهل و چهارمین نشست ملی مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداریهای سراسر کشور پنجم اسفند ماه به میزبانی استانداری آذربایجان شرقی و با حضور استاندار این استان و معاون امور دهیای های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور برگزار شد.
علی قربانی معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در این نشست بر ضرورت توانمندسازی روستانشینان تاکید کرد و گفت: ۲۷ دستگاه اجرایی و خدماترسان در حوزه امور روستایی فعال هستند.
وی افزود: به رغم اقدامات بسیار خوبی که در روستاها انجام شده است، عدم برنامه ریزی صحیح برای ایجاد اشتغال پایدار و تامین معیشت روستانشینان از جمله مولفه هایی است که خطرات افزایش مهاجرت به شهر در سال های آتی را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت روستاها و توانمندسازی ساکنان روستاها از جمله موضوعات پذیرفته شده در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیاست که باید در کشور ما نیز بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
قربانی افزود: همچنین جذب مشارکت های مردمی نیز یک ضرورت انکارناپذیری است که باید در مسیر توسعه روستایی مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت، صرفا به معنای دریافت کمک های نقدی از مردم نیست بلکه شامل جلب مشاوره های مردمی و استفاده از ظرفیت گروه های موثر در بدنه روستاها نیز می شود.
قربانی اضافه کرد: بهترین مرجع برای شناسایی اولویت ها و نیازهای روستاها، مردم این مناطق هستند و ما نیز باید در تخصیص اعتبارات به این موضوع، توجه بیشتری داشته باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی نیز دراین نشست گفت: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، خدمات بسیار شایانی در حوزه توسعه روستایی و رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار و دورافتاده کشور انجام شده است.
دکتر محمدرضا پورمحمدی افزود: عدم توجه به توسعه روستایی و شهری متوازن در گذشته، باعث افزایش مهاجرت ساکنین روستاها به شهرها و همچنین پدیدآمدن موضوعاتی همچون فقر، حاشیهنشینی و سایر موضوعات اجتماعی شد.
وی، تلاش برای کاهش مهاجرت از روستاها را یکی از مهمترین سیاستهای دولت برشمرد و اظهار داشت: به رغم تمامی بی توجهیها در دهه های اخیر، دولت یازدهم و دوازدهم با افزایش اعتبارات برای اجرای پروژههای روستایی، ارائه تسهیلات کم بهره و دهها برنامه حمایتی دیگر، باعث مهاجرت معکوس به بسیاری از روستاهای کشور شده است.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه الگوهای توسعه ای دنیا، الگوهای توسعه روستا- شهری هستند، خاطرنشان کرد: بهره گیری از یافتههای جدید علمی در موضوع توسعه، یک ضرورت انکارناپذیر است که باید در تمامی تصمیم سازیها و تصمیم گیریهای کلان، مورد توجه قرار گیرد.
پورمحمدی با بیان اینکه ساکنان روستاها خواستار برنامه ریزی مسئولان برای تامین اشتغال و معیشت پایدار در روستا هستند، گفت: در صورت استمرار بی توجهی به این موضوع، در سالهای آتی نیز همچون دهههای اخیر، شاهد افزایش مهاجرت روستانشینان به شهرها خواهیم بود.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود با اشاره به کاهش درآمدهای دولت به دلیل تحریم اظهار داشت: شرایط فعلی کشور، شرایط جنگ اقتصادی است و با وجود تمامی مشکلات، سرمایه گذاری در روستاها و بهره برداری از پروژههای مناطق محروم، متوقف نشده است. به عنوان مثال بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان در استان آذربایجانشرقی برای موضوع سرمایه گذاری در روستاها اختصاص یافته است.
تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011 داخلی 3
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911
مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011