بهره برداری از واحدهای دامداری کوچک
بهسازی: دوهفته
نوسازی: ۴ ماه
این زمانها وابستگی بسیار به شرایط و آماده سازی پیش نیازها توسط خود متقاضی دارند.
– شرکت خدمات مشاوره ای مزرعه گستر
– مهندس رضا اشراقی مسئول امور دام مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان
منظور از بهسازی چیست:
دامدارانی که دارای تعدادی دام می باشند که به صورت سنتی از آنها نگاهداری می کنند و مثلا قسمتی از منزل و محیط زندگی خود را به نگاهداری از آنها اختصاص داده اند می توانند اقدام به بهینه سازی مکان خود نمایند و پس از انجام بهینه سازی پروانه بهره برداری اماکن دامی روستایی دریافت نمایند. اینگونه افراد باید تغییراتی در محل نگاهداری دام خود ایجاد نمایند، از جمله این تغییرات ایجاد حوزچه ضدعفونی کننده، ایجاد محل شیر دوشها و از این قبیل موارد می باشد. که این تغییرات مطابق با نظر کارشناسان می بایست انجام گیرد و در زیر روند اجرای این کارها خواهد آمد.
منظور از نوسازی چیست:
منظور از نوسازی ایجاد مکانی جدید جهت نگاهداری دامها می باشد. کسانی که می خواهند اقدام به نوسازی کنند باید یکی از شرایط زیر را داشته باشند:
1- مکان نگاهداری دامها توسط شبکه بهداشت و درمان و یا محیط زیست مورد ایراد واقع شده باشد.
2- از طرف شخص و یا جایی نسبت به مکان نگاهداری دام ها شکایتی صورت گرفته باشد و دادگاه رای صادر کرده باشد
3- دامداری در حوزه شهری واقع شده باشد
روند کار بدین صورت می باشد: ۱- شخص ابتدا می بایست مجوزی جهت انجام بهسازی و یا نوسازی دریافت نماید ۲- پس از دریافت مجوز اقدام به انجام کارهای مربوطه می نماید ۳- پس از انجام کار، کارشناسان از محل بازدید نموده و در صورت رعایت ملزومات لازم، نسبت به صدور پروانه بهره برداری اقدام می نمایند.
لازم به ذکر است که در هر دو مورد بالا شخص متقاضی باید دارای سابقه دامداری باشد.
روند کار به قرار زیر می باشد:
۱- به شرکت خدمات مشاوره ای (که هم اکنون واقع در مدیریت جهاد کشاورزی می باشد) مراجعه نموده و درخواست خود را ارائه می نماید.
2- کارشناسان شرکت زمانی را جهت بازدید از مکان تعیین کرده و پس از مراجعه به مکان مورد نظر اقدام به تکمیل فرم های مربوطه می نماید.
3- در این زمان توسط کارشناسان تشخیص داده می شود که مکان مورد نظر نیاز به بهسازی داشته یا باید نوسازی گردد (البته جهت نوسازی باید شرایط آورده شده در بالا رعایت گردد)
(۳-۱)- در صورت نیاز به نوسازی شخص یا باید دارای زمین شخصی باشد و یا درخواست زمین ملی جهت احداث دامداری نماید. لازم به ذکر است که در هر دو حالت مکان مورد نظر می بایست دارای آب باشد
(۳-۱-۱)- اگر شخص دارای زمین شخصی باشد، کارشناسان از محل بازدید نموده و فرم های مربوطه و کروکی از محل تهیه می نمایند. لازم به ذکر است که شخص علاوه بر زمین می بایست مدرک معتبر مبنی بر تامین آب در مکان ارائه نماید (از قبیل حقابه و یا سند چاه و . . . )
(۳-۱-۲)- در صورت درخواست اراضی ملی، شرکت از امور اراضی استعلامی مبنی بر امکان واگذاری صورت می گیرد. در صورت مثبت بودن پاسخ، از شخص سوال می گردد که آیا جایی وجود دارد که شخص بتواند در آنجا آب مورد نیاز را تامین نماید. مثلا ممکن است شخص دارای حقابه ای از قناتی در نزدیکی اراضی ملی باشد که می تواند با لوله کشی و . . . آب را به مکان مورد نظر انتقال دهد.(می بایست مدرک معتبر در این مورد ارائه گردد) در آن صورت مکان مورد نظر توسط کارشناسان شرکت بازبینی می گردد.
(۳-۱-۳)- استعلامات از ادارات زیر صورت گرفته و از آنها درخواست نظر مبنی بر وجود نداشتن مشکل می گردد: (مثلا اداره دامپزشکی موقعیت مکانی و فاصله طرح تا دامداریها و واحدهای دیگر را بررسی می نماید )
الف- امور دام و امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان
ب- اداره دامپزشکی شهرستان
ج- محیط زیست شهرستان
د- بخشداری شهرستان
(۲-۳)-در صورت نیاز به بهسازی، کارشناس شرکت کمبودها و نواقص موجود را به متقاضی گزارش نموده و فرم های مربوطه را تکمیل و در پرونده وی ثبت می نماید.
4- در این مرحله پرونده متقاضی تکمیل و آماده می گردد:
مدارک شناسایی (کپی شناسنامه، کارت ملی و . . .) – مدارک مالکیت زمین و آب – فرم های مربوطه – پاسخ استعلامات صورت گرفته (در صورت انجام نوسازی)
5- پرونده تکمیل شده به سازمان نظام مهندسی استان ارجاع می گردد. در آنجا رعایت قوانین و مقرارات بررسی گردیده و طرح، مورد بررسی کلی قرار می گیرد. در صورت وجود مشکل در طرح، پرونده به شرکت در شهرستان ارجاع داده می شود تا مشکل مربوطه رفع گردد.
در صورت نبودن مشکل، طرح های نوسازی به کارشناسان نظام مهندسی ارائه می گردند تا برای تاسیس، نقشه ای تهیه و به متقاضی ارائه گردد. (موارد بهسازی نیازی به طرح نداشته و موارد مورد نیاز جهت بهینه سازی مکان، توسط کارشناسان شرکت خدمات مشاوره ای در مرحله ۲-۳ به متقاضی ارائه می گردند.)
6- سازمان نظام مهندسی تاییدیه طرح را به مدیریت شهرستان ارسال می نماید.
7- مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نسبت به صدور مجوز نوسازی و یا بهسازی اقدام می نماید
سپس شخص اقدام به انجام کارهای مربوطه می نماید و پس از تکمیل کارها، مجددا به شرکت خدمات مشاوره ای جهت طی روند صدور پروانه بهره برداری مراجعه می نماید.
در صورت تکمیل نشدن طرح در مهلت مقرر شخص باید جهت تمدید مجوز بهسازی یا نوسازی خود اقدام نماید.
ارائه درخواست
مدارک شناسایی (کپی شناسنامه، کارت ملی و . . .)
مدارک مالکیت زمین و آب
تلفن واحد پشتیبانی و فروش: 7000 15 35 011 داخلی 3
همراه (مدیر فروش) : 2208 666 0911
مازندران بابل چهار راه نواب صفوی روبروی اشرفی 16 جنب گل و بلبل
تلفن و فکس: 7000 15 35 011